Diploma-uitreiking 14 april 2023

Op 14 april 2023 hebben de afgestudeerden van de Parttime Opleiding Bedrijfskunde van UMIO | Maastricht University vol trots hun diploma in ontvangst mogen nemen.

Ze hebben zichzelf en anderen bewezen dat zij, als bedrijfskundige, in staat zijn te fungeren als waardevolle sparringpartner van directie, bestuur of managementteam. Denk daarbij aan proactief beslissen en adviseren over operationele, tactische en strategische vraagstukken.

De feestelijke afstudeerceremonie vond plaats in de aula van de School of Business and Economics van Maastricht University. Een voor een mochten de  afgestudeerden op het podium komen en met hun welverdiende diploma poseren voor de fotograaf, onder luid applaus van hun familieleden, collega’s en vrienden.

Césarine Pasmans was een van de afgestudeerden die in april haar diploma van de Opleiding Bedrijfskunde bij UMIO in ontvangst nam. Nadat ze mocht proeven aan een managementfunctie wist ze direct dat ze een leidinggevende functie wilde, maar ze had wel behoefte aan een verdieping van haar kennis. De Opleiding Bedrijfskunde sloot perfect aan bij wat ze zocht. Een afgebakende periode van een jaar, waarin ze op universitair niveau brede kennis kon opdoen over alle aspecten van bedrijfskunde – mét voldoende balans tussen werk, privé en studie.

Creating meaningful impact together

‘Wat mij heel erg aansprak aan de opleiding was de diversiteit binnen de groep,’ vertelt Césarine. ‘Veel verschillende leeftijden, achtergronden, werkvelden. Doordat je met al die mensen dezelfde opleiding volgt, leer je veel van elkaar. Je hebt écht betekenisvolle impact op elkaar. Je krijgt bijvoorbeeld duidelijk te zien hoe andere organisaties omgaan met thema’s als talentmanagement, maar ook maatschappelijk actuele onderwerpen zoals grensoverschrijdend gedrag. Daar ga je mee aan de slag in een groep waar een duidelijk gevoel van veiligheid en vertrouwen heerst. Er was openheid in de groep en iedereen kon zijn eigen ervaringen delen.’ Een heel waardevol aspect van de opleiding, vond Césarine.

Een extra zetje

Het leren van je medestudenten wordt volgens Césarine in de opleiding mooi gecombineerd met veel aandacht voor zowel de hard skills als soft skills van bedrijfskunde. Bovendien deed ze in de opleiding diepgaande en zeer brede kennis op over alle aspecten van bedrijfskunde. Deze nieuwe kennis en de groei en ontwikkeling die ze in de opleiding doormaakte, gaven Césarine het zetje dat ze nodig had om haar ambities na te jagen. Inmiddels is ze gestart bij Maastro in Maastricht als Teamleider van twee afdelingen.

‘Het diploma gaf me eigenlijk het laatste duwtje in de rug,’ gaat Césarine verder. ‘De ambitie had ik al, maar doordat ik de opleiding had afgerond, kreeg ik het vertrouwen om deze stap te zetten. Ik vind het heel belangrijk om het beste uit mezelf te halen. Met mijn bestaande kennis en de verdieping uit de opleiding kan ik in deze functie nu ook anderen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen.’ Een mooi voorbeeld van waardevolle impact creëren!